Imázsfilm

Te felmérted már az imázsfilmben rejlő lehetőségeket?

3 konkrét példát hozunk ma, amin megmutatjuk, hogy egy imázsfilm milyen pluszt képes adni, hogyan biztosít extra lendületet az értékesítésnek és miként emeli ki a vállalkozást a szektoron belül. Jól hangzik? Tarts velünk!

2020.09.10.

“Ezt nem lehet videón bemutatni” – és ha a konkurenciának mégis sikerül?

 

Adott a G-SMT, egy különleges felületszerelési technológiával foglalkozó cég, aki megkeresett minket: vajon mit lehet videóval megmutatni egy ilyen szolgáltatáson? A szektorra egyébként sem jellemző a filmes szemléletmód, de a konkurens cégek ekkor már rendelkeztek videómarketing-eszközökkel, kár lett volna lépéselőnyt biztosítani számukra.

Ezen a ponton léptünk a képbe az Animatiqua csapatával és megálmodtuk a GSMT új imázsfilmjét. A forgatás során a fókuszt abszolút a technológiára helyeztük, de egy kis csavarral az emberi munkaerő helyett apró, speciális LEGO figurákat használtunk a rendezéskor. A végeredményt te magad is megnézheted: arra törekedtünk, hogy karizmatikus, emlékezetes és kiemelkedő videót hozzunk létre.

A gyakorlatban ez persze profitot jelent az üzleti oldalon. A G-SMT hosszú évek óta folyamatosan használja ugyanezt a filmes anyagot, méghozzá változatos helyeken. A külföldi partnereknek utazás nélkül is bemutatható vele a cég, a weboldalukon pedig már 100 ezer felett van a videó nézettsége. Az expókon egy kisebb stand is elég, hogy a lenyűgözzék a látogatókat és megjegyezzék őket, a “legós fiúkat”. Az imázsfilm funkciója pedig pont ebben teljesedik ki: egy lépéssel beljebb indulnak minden egyes értékesítéskor – méghozzá egy nehezen megmutathatónak vélt területen.

Ne feledkezzünk meg a filmes dramaturgiáról sem!

 

A Heros cég tűzoltó-gépjárműveket épít és azért kerestek meg minket, mert szerették volna a külföldi partnereknek hatásosan bemutatni a terméküket. 

Értelemszerűen, aki tűzoltókocsit vásárol, az a specifikáció alapján hozza meg a végső döntést. De vajon mi alapján választja ki, hogy mely cégeknél tekinti meg a gyártmány felszereltségét? Pontosan itt, az előkészítés fázisában kap szerepet egy érzelmekre ható imázsfilm.

A Heros csapatával is egy hosszú és alapos egyeztetéssel indítottunk, ahol rengeteg mintafilmet mutattunk a cég képviselőinek, hogy segítsünk az elképzeléseket gyakorlatiasan tálalni. Végül a 3D technológia segítségével egy dramaturgiailag jól felépített imázsfilmet terveztünk, ahol alkatrészről-alkatrészre elevenedik meg a jármű. Forgatás és állóképek nélkül, számítógépes animációval hoztuk létre ezt a heroikus, erődemonstráló videót.

A gyakorlati haszon itt is az értékesítés támogatásában nyilvánult meg: európai és ázsiai partnerek számára is könnyedén, percek alatt bemutathatóvá vált a termék. A professzionális imázsfilm bizalmat és hitelességet kölcsönzött a Heros csapatának már a bemutatkozás első percében. 

A külföldi partnerek lenyűgözésén felül pedig a webes felületeken és az expókon is használatba vették, hiszen így pár másodperc alatt is komoly hatást tudnak gyakorolni a látogatókra – imázsfilm nélkül ezek az előnyök nem lennének elérhetőek. 

Csak a magas minőségű imázsfilm tölti be a funkcióját!

 

Az Umbroll az árnyékolástechnikai piac egyik jelentős képviselője, akik új hangvételt szerettek volna megütni a korábbi videós anyagaikhoz képest. Tisztában voltak a film széleskörű felhasználási lehetőségeivel, korábban is alkalmazták már a videómarketinget a kiállítótermükben, a webes felületeken, a social média és TV reklámjaikban. A vevőik és partnereik igényeit is korán felismerték – mindkét célcsoport számára sokkal megfoghatóbbá válik a termék, a szolgáltatás, ha videón láthatják. Pontosan ismerték a problematika egyediségét és olyan segítségre volt szükségük, akik a szektorbeli és a marketingszempontokat átlátva, kreatívan megtervezik és professzionális színvonalon kivitelezik az imázsfilmjüket.

Mivel két, jól elkülöníthető célcsoport volt, ezért ugyanabból a forgatási anyagból két külön vágást készítettünk: egyet a céges partnereknek és egy másikat a vásárlóknak.

A vevőknek egy impulzív, látványos videós anyag készült, ahol a széles termékválasztékot és a megbízható minőséget domborítottuk ki. Ez az imázsfilm nagyon jól teljesít a social média felületeken, a potenciális vevők vásárlás előtti kérdéseit megválaszolva.

A céges partnerek számára pedig a profi, saját gyártósorral rendelkező, jól működő üzemet mutathattuk meg. Így megbizonyosodhatnak a bemutatkozásban szereplő állítások valóságtartalmáról, meggyőződhetnek a valódi kapacitásbeli és technológiai rendelkezésre állásról – anélkül, hogy el kéne hagyni az irodájukat.

Ezzel a magas nívójú imázsfilmmel az Umbroll maradéktalanul felvehette a lépést az európai konkurens cégekkel, sőt, kiemelkedhetett vele a felhozatalból. 

Egy gyenge minőségű imázsfilm teljesen kontraproduktív lenne, az imázsfilm hiánya pedig lecsökkentené a csatornák számát, amelyen keresztül az ügyfeleket, partnereket megszólíthatják. A továbbiakban is hosszú éveken keresztül használható, profi videós anyag olyan hitelességet biztosít a vállalkozás számára, amely a film nélkül egyszerűen nem lenne más eszközökkel elérhető.

Egyedi problémára egyedi megoldást kell nyújtani. Mi ebben hiszünk.

 

A nehezen megmutatható termék, szolgáltatás jelentette korlátok vagy épp a filmes világ ismeretlensége, a kiindulási pont hiánya – mind-mind olyan paraméterek, amelyek megnehezítik a döntést a filmes anyagok készítéséről. Viszont nem érdemes megállni itt és előnyt biztosítani a konkurencia számára, hogy ők törjék az utat a filmes anyagaikkal, amikor a videós formátum népszerűbb mint valaha.

Ahogy a fenti 3 példán keresztül bemutattuk, az Animatiqua csapata számára ezek nem akadályok, legfeljebb kihívások. A piac pontos ismeretével, kreatív, precíz tervezéssel és profi kivitelezéssel minden vállalkozás számára létrehozható showreel, imázsfilm. A megszülető film pedig gyakorlatias hasznot jelent az értékesítés terén, hiszen hitelességet épít – akkor is, amikor a személyes bemutatkozás nehezített.

Reméljük, hogy ezzel a cikkel segítettünk feltérképezni a te vállalkozásod filmes kihívásait. Ha eddig megakadályozott valami az imázsfilm-készítésben, akkor a fenti példákban megmutatott rendezői és filmes eszközök neked is segítséget nyújthatnak, hogy felvedd napjank videós tempóját!

Korábbi bejegyzéseink

A videómarketing

A marketingszakemberek egyetértenek abban, hogy a videómarketing a marketingstratégiád és a tartalommarketinged egyik legfontosabb olyan eleme, amelyet szinte minden platformon érdemes használnod. De mi is pontosan a videómarketing? Milyen előnyöket kínál számodra, mitől lesz jó és hogyan lesz hatékony? Cikkünkből – többek között – ezekre is fény derül.

Kreatív ügynökség: erre figyelj, amikor választasz!

Gombamód szaporodnak a különböző (általában fiatalok által alapított) ügynökségek, hatalmas a túlkínálat, nagyon nehéz kiválasztani a legjobbat, amelyikkel hatékony, eredményes és zökkenőmentes lesz a közös munkátok. Ebben a cikkben segítünk, elmondjuk, mire figyelj oda, amikor ügynökséget választasz.

Céges film, stock videóból

Természetes, hogy a termékedről, a szolgáltatásodról, a cégedről, bármiről, egyedi videót szeretnél készíttetni, hiszen a tiéd, egyedi és megismételhetetlen, tőled lesz izgalmas. Mégis előfordulhat, hogy stock videóból is érdemes belevágni egy-egy részletet. De mi okunk lehet erre?