Logóanimáció

Tűnj ki a tömegből egy egyedi, akár meghökkentő logóanimációval!

Ez lehet a „digitális kézfogásod”

Az ügyfeleid, vásárlóid, megbízóid vizuális vadászok. Másodpercek alatt veszik fel az információkat a szemükkel és ez alatt a rövid idő alatt el is döntik, mit gondolnak a márkádról. Ez lesz az első benyomás a cégedről.

2021.08.16.

Ennek kell maradandóra sikerülnie és meghatároznia a kapcsolatot azonnal. Egy jól elkészített logóanimáció erre képes: segít befolyásolni az éppen kialakuló képet rólad, üzenetet ad át, érzelmeket gerjeszt és mesél.
Különbséget tesz a középszerűnek és a kifinomultnak tűnő vállalat között. 

 

Mi a közös a logóanimációban és a kardfogú tigrisben?

 

A figyelem.

A logóanimáció meglepi az embereket. Hozzászoktunk a statikus logókhoz, már nem ragadja meg a szemünket bármi. A mozgáshoz viszont természetünktől fogva vonzódunk. Az evolúció során az emberi agy megtanulta, hogy a mozgás életveszélyes fenyegetést jelenthet. Igaz, ma már nem kell futnunk a kardfogú tigris elől, de örökségünk része, hogy a szemünk továbbra is reagál a mozgásra. Odafókuszáljuk figyelmünket, felmérjük és gyorsan döntünk. Már nem arról, hogy veszélyes-e, de arról igen, tetszik-e vagy sem. Szeretjük-e, hiteles-e, akarunk-e többet tudni róla.

A logóanimáció egy lebilincselő online élmény, ami a márkát a látogatók fejében tartja és mesél a cégünkről.

 

Hogy tud egy logóanimáció mesélni?

 

A PayPal példája kiváló a logóanimációra. 8 másodpercben megmutatja, mivel foglalkozik a vállalat:

paypal logóanimáció

A PayPal példája kiváló a logóanimációra. 8 másodpercben megmutatja, mivel foglalkozik a vállalat.

Azt gondolod a Te terméked vagy szolgáltatásod nem alkalmas arra hogy a történetét 10 másodpercben elmondja a logóanimáció? Ez bízd a szakemberekre. Grafikusi szemléletmóddal megközelítve a logó animálás folyamatát, elég sok buktatót tartalmaz. Egy szakember tisztában van a színek pszichológiájával és tudatosan alkalmazza azt a munkája során. (Apropó, tudtad hogy az ezüst színhez a high-tech technológiát párosítjuk gondolatban, ezért a modern és élvonalbeli érzést adja a használata? Tudtad hogy a kék szín használata rizikós lehet élelmiszer kapcsán, hiszen az evolúció során kialakult az érzés hogy azóta is a mérgező bogyót idézi fel számunkra az agyunk?).

A logóanimáció tervezés és készítés során sok esetben egy már kész logót kell mozgásba hozni, további elemekkel, színekkel és mozgásokkal kiegészíteni. Egy  hozzáértő csapat kialakítja a logóanimáció ritmusát, a motion designer megtervezi a mozgás dinamikájában az „apály és áramlás részeket” is.

Egy jó logóanimáció azonban túlmutat a puszta esztétikán. Segíti a márkaépítést, elköteleződést és támogatja a keresőoptimalizálást az oldaladon.

 

Hogy támogatja a logóanimáció a SEO-t?

 

A weboldalon megmozduló felületek sok esetben tájákozódási pontokat adnak a szemünk számára, gondoljunk csak a gombra, amelynek a színe megváltozik, ha fölé visszük a kurzort. Az animált logó megállítja a scrollozás közben a kezünket. Végignézzük az animációt, közben ismerkedünk a márkával, és észre sem vesszük hogy több időt töltünk a weboldalon – amit a Google úgy értékel, hogy releváns tartalmat olvasunk éppen, és erősödik az oldal helyezése is.

Te is látod a különbséget ugye?

Animatiqua logóanimáció

A weboldaladon kívül számos felületen felhasználhatod a 3D animált logódat: közösségi médiában, videó intróként,  e-mail aláírásban. A széles körű felhasználhatóság érdekében több variánst érdemes elkészíteni, erről itt írunk bővebben: https://animatiqua.com/blog/2020/12/03/logoanimaciok-akkor-es-most-lepj-a-filmstudiok-nyomdokaba/

 

„Egy kép felér ezer szóval, egy film felér ezer képpel”.

 

A vizuális, audiális és szövegátfedések kombinációjával óriási mennyiségű információt tudunk átadni másodpercek alatt. A mai rohanó világunkban a fogyasztók a videós tartalmakat részesítik előnyben a hosszú termék vagy szolgáltatás leírásokkal szemben. Az animált logó ezt a tartalomfogyasztási szokást gondolja tovább, ezzel új szintre emelve a márkaélményt.

 

A nyomtatásra fókuszáló, statikus grafikai logók felhasználása nem elégitík ki a megváltozott felhasználói  szokásokat és korlátozott lehetőségeket nyújtanak a digitális térben. Ezzel szemben a  logóanimáció pár másodpercben eleveníti meg a céges arculatnak megfelelő  szín-, forma- és szimbólumrendszert, ezt tovább fűszerezhetjük a szezonális üzenetekkel, ünnepi jókivánságokkal, erről is írtunk már részletesebben.

Ha egy izgalmas logóanimációra van szükséged, ránk számíthatsz!

 

Korábbi bejegyzéseink

Minőséget képviselni – annak lenni és annak is látszani 2 külön dolog!

Az interneten mindenki azt ír, amit csak szeretne – ennek eredménye, hogy az üres állításokból és a hangzatos klisékből már pontosan elege van az olvasóknak, nézőknek, vásárlóknak. Mégis, egy komolyan vehető cég sem engedheti meg magának, hogy ne legyen egy hiteles arculata, ami megpróbálja tükrözni a vállalkozás értékeit, erősségeit. Hogyan lehet akkor a 2020-as években valódi minőséget képviselni? Járjuk körbe!