Blog

Animatiqua blog

 

Egy blog a videókról, a videókészítésről, az imázsfilmekről, a logóanimációk létjogosultságáról, a showreelek világáról, és mindenről, ami mozgókép.

Nem a hossz a lényeg – vagy mégis?

A körülöttünk lévő világ gyors változásaihoz, legyen szó vírusról, háborúról vagy a globális felmelegedés következményeiről, meg kellett tanulnunk akarva-akaratlanul alkalmazkodni. Ugyanebben a sebességben kell a cégeknek is tartaniuk a versenyt a fogyasztói szokások változásaival és igazodniuk a trendek alakulásához.

Podcastok – ne csak halljuk, lássuk is!(?)

Megjelenésükkor sokan szkeptikusak voltak a podcastok létjogosultságát illetően, ám népszerűségük évek óta töretlen. Ki, miért, mikor és hogyan hallgatja/nézi ezeket a műsorokat? Tényleg, nézi is őket? Azaz a videós változat mennyire és miként tud sikeres lenni? Hallgassuk… és nézzük is meg a pro és kontra érveket!

Fókuszáljunk a multitaskingra!

Álljunk meg egy szóra, vagyis inkább többre, mert épp a címben rejlő – vélt vagy valós – ellentmondást fogjuk most boncolgatni. Szándékosan nem is nevezzük blogcikknek, ugyanis sokkal inkább egy vitaindító írásnak szánjuk, főleg, hogy eleve a téma is meglehetősen megosztó. Mi pedig mindenki véleményére abszolút nyitottak vagyunk, sőt, a tapasztalatcserét még kifejezetten hasznosnak is tartanánk e téren.

A videómarketing fajtái, üzenete, fogyasztói

Ahhoz, hogy a lehető leghatékonyabb legyen a videómarketinged, nemcsak azt kell tudnod, milyen lehetőségeid vannak, hanem azt is, hogyan aknázd ki ezeket. Ebben a cikkben bemutatjuk a videómarketing fajtáit, illetve azt is elmondjuk, milyen tartalomra vágyik a célcsoportod.

Itt és így használd a videómarketinget (és a hibák)

Bár a videómarketing egy szenzációs lehetőség ahhoz, hogy elérd a célcsoportodat és hatékonyan átadd nekik a számodra fontos üzenetet – vigyázat, szokatlanul nyersen fogunk fogalmazni –, a világon semmi értelme nincs, gyakorlatilag pénzégetés, ha nem jól használod. Annak például semmi haszna, ha elkészítesz egy videót, amit aztán soha sehol sem, vagy éppen rosszkor és/vagy rossz helyen használsz. Ahhoz, hogy ne ess ezekbe a hibákba, elmondjuk, mire érdemes figyelned.

A videómarketing

A marketingszakemberek egyetértenek abban, hogy a videómarketing a marketingstratégiád és a tartalommarketinged egyik legfontosabb olyan eleme, amelyet szinte minden platformon érdemes használnod. De mi is pontosan a videómarketing? Milyen előnyöket kínál számodra, mitől lesz jó és hogyan lesz hatékony? Cikkünkből – többek között – ezekre is fény derül.